'Daar waar je zuinig op bent, zal altijd met je meegaan'

Ervaringen

De mening van anderen over hun ervaringen in mijn praktijk in Capelle/Rotterdam geeft een beter beeld van de toepasbaarheid van mijn therapie en coaching. Op deze pagina leest u enkele ervaringsverhalen van mijn cliënten.

Eugenie:

"Wat een ervaring had ik van de week en eigenlijk nog steeds. Stukje achtergrond: ik werd gek van de chaos in mijn hoofd, de drukte, alles wat ik moet doen en voor mijn man en kinderen moet regelen. Gevolg was dat ik thuis moe en futloos was, nee niet naar de buitenwereld, die merken het niet...alleen ontmoette ik Boukje die dat wel doorhad. zij vertelde mij over haar werk en ze wilde mij graag helpen om rust te krijgen en ook thuis weer die leuke vrouw en moeder te zijn. Op een maandag ging ik naar Boukje. Na even gesproken te hebben en een kaart getrokken te hebben (Boukje las de betekenis voor mij en bizar...gewoon herkenbaar) mocht ik op mijn rug liggen op de behandeltafel en kreeg een deken over mij heen. Ik zou een 'access bars' behandeling krijgen. Ze zou d.m.v. de 32 punten op mijn hoofd overtuigingen opruimen...het waren 55 fijne minuten, net een massage, soms een traan omdat die 'bar' dan zo vol was dat het echt emotie opriep. En dit mocht, ik liet het maar gewoon gebeuren en het luchtte op. Boukje vertelde dan korte welke overtuigingen ze aan het opruimen was, hmmm dat verklaarde de tranen dus....Na de behandeling kreeg ik water en een koek en hebben we even nabesproken. Samen gingen we naar beneden en ze zei nog, ik bel je morgen wel even, ben benieuwd wat je ervaringen zijn, zei ze nog na...

Nu komt het. In de avond vallen er twee bordjes kapot en ik zei 'oeps'...en stond op, ruimde ze op, pakte de stofzuiger en hop weer opgeruimd...huhhhh...voor deze sessie zou ik giga boos geworden zijn en zijn gaan huilen. Is dit wat Boukje bedoelde? Dochterlief pakt m.i. haar vork als een boer vast...normaal zei ik daar iets van...nu dacht ik...ach ze eet en laten we de sfeer goed houden. En er ging een zucht van verlichting over mij heen. Hé, zo kan het ook. De volgende ochtend contact gehad en ik kon mijn eerste ervaringen al met Boukje delen. O ja, en mijn fysio sprak ik dinsdag en ik vertelde van mijn ervaring. Zij vond dat ik rustiger sprak en niet meer die waterval was van bij de intake....de week ervoor...BOUKJE BEDANKT! En zeker tot ziens."

Nesya:

"Als collega-spiritueel therapeuten in opleiding, zijn er menige gelegenheden geweest waarop Boukje en ik op elkaar geoefend hebben. Boukje is in eerste instantie een stralende, vrolijke vrijgevige, spontane vrouw die de humor inziet van een situatie, maar tegelijkertijd reflecteert op leermomenten in het leven voor haar eigen, spirituele groei. Tijdens een sessie geeft ze de begeleiding die bij een spiritueel therapeut past wanneer die vanuit het hart en uit liefde werkt; vanuit haar nieuwsgierige natuur stelt ze vragen die je doen nadenken over jezelf en luistert ze met meer dan haar gehoor; haar rustgevende stem ontspant je lichaam en gedachten, en brengt je moeiteloos in een meditatieve toestand; haar begrip voor het leven schenken je het geduld en de tijd om je bewust te worden van je eigen gevoelens; haar intuïtieve natuur leiden je naar datgene wat je nodig hebt voor je persoonlijke, spirituele inzichten; en haar hart omringt je met de liefde, troost en licht wanneer je door zware emoties heen gaat, niet alleen tijdens de sessie maar voor erna. Boukje is niet alleen spiritueel therapeut, maar vooral een mens die uit liefde en met passie haar werk verricht."

Patty:

"De sessies hebben mij zeker meer kracht gegeven. Ik vond het bijzonder om zo in contact te komen met mijn angst. Voorheen ben ik meer met mijn verdriet aan de slag geweest, maar nu was het mijn angst die om de hoek kwam. Angst die ik als kind voelde om er te zijn, om gezien te worden, om liefde te ontvangen. Ook het teruggaan naar andere levens gaf mij veel inzicht. Het was zo’n bijzonder beeld. Waar het op neer kwam: Ik volgde vanuit mijn hart mijn missie en wilde mijn volk redden. Daardoor verloor ik dierbaren. Daar ging ik aan kapot en ik voelde me enorm schuldig. Dit patroon herken ik in mijn huidige leven en het werd ineens zo helder waar dat vandaan kwam. Ik begreep ineens dat ik mezelf tegen hou om mijn missie te volgen uit angst om mensen te verliezen. Toen is het tij gaan keren. Ik kan niet zeggen dat ik mijn potentieel volledig leef en dat ik geheel mijn eigen pad loop, maar ik ben zeker gegroeid in het aangeven van mijn grenzen in mijn liefdesrelatie. Het is nog steeds een uitdaging, omdat ik niet altijd dezelfde taal spreek als mijn partner. Dat is soms lastig, omdat ik daarin heel direct moet zijn en dat kan wel eens een botsing opleveren. Mijn partner voelt zich dan soms onzeker en aangevallen. Mijn valkuil is dan dat ik me schuldig kan gaan voelen. Als dat nog weleens gebeurt, herken ik dat steeds sneller en dan kan ik dat ook benoemen en dan stap ik uit die cirkel. Ik vind het wel lastig, omdat mijn ego steeds vernuftiger wordt. Het vraagt alertheid om wakker te blijven en de kleine insluipertjes te herkennen. Mijn lijf is mijn ingang daarvoor. Ik reageer fysiek vrij sterk op dingen en energie, dus daardoor krijg ik duidelijke signalen als ik uit balans raak. Ik leer steeds beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Als ik spanning of onrust voel, neem ik eerder een stapje terug en neem ik mijn ruimte. Als ik dat op tijd doe, blijft het zuiver en hoef ik me ook niet schuldig te voelen door evt. botsingen. Aan de andere kant, kies ik liever voor een botsing dan dat ik over mijn grenzen blijf gaan. Ik geloof niet meer in aanpassen voor de ander, in kneden van een relatie. Dingen mooier maken dan ze zijn. Ik word er letterlijk ziek van. Dankjewel voor de mooie sessies en de inzichten die ik daarin heb verworven."

Rozanne

Lieve Boukje,  

"Wauw, dit woord komt er als het eerst in mn hoofd op als ik denk aan jou sessies.  Zoals ik van jou heb geleerd dat het eerste wat in je opkomt zeer belangrijk is om naar te luisteren. Iedereen komt met zn eigen verhaal of problemen naar je toe.  Mensen begeleiden is waar je goed in bent. Ik voel me een compleet ander mens wanneer ik bij je ben geweest. Ik heb healings mogen ervaren wat zeer bijzonder is. Ik kan mijzelf voor 100% ontspannen en aan jou overgeven. Je geeft mij een veilig gevoel. Er staat altijd een lekker kopje thee klaar als ik binnen kom en als ik klaar ben met de behandeling krijg ik een flesje water. Ik voel me gelijk op mn gemak als ik bij je kom en er word echt naar je geluisterd. Samen bespreken we het behandelplan en ga je aan de slag. Thuis moet ik de behandeling laten bezinken en maken we een belafspraak om te kijken hoe het me is vergaan.  Tijdens de healingsessie voel ik de energie door mn lichaam stromen die jij in balans brengt. Na de behandeling bespreken we altijd de chakra's of dat ze wel of niet in balans waren en waar ik weer mee aan de slag kan.  Dit kan in je dagelijkse bezigheden al veel invloed hebben.  Uiteindelijk ben je zelf de gene die met je eigen  probleem aan de slag gaat.  Als spiritueel therapeut kan je mij begeleiden.  Zo leg je het ook altijd aan mij uit. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om voor mijzelf te leren staan.  Wat vind' ik 'belangrijk.  Van jezelf houden.  Omgaan met paniekaanvallen. Zelfs het stoppen van paniekaanvallen.  

Soms doe ik 2 stappen vooruit en dan weer een stapje terug.  Het is dan weer tijd voor een afspraak..... Voicedialogue: Praten met je onder bewustzijn. Ik kwam met een klacht bij je waarbij het vervelende gevoel van heel ver kwam. In mijn onderbewustzijn kwamen we erachter waar het vervelende gevoel vandaan kwam en wat ik eraan kon doen. Je geeft mij het zetje om beslissingen te nemen; wat ik belangrijk vind, wat goed is voor mn zelfvertrouwen. 

 Lieve Boukje, wat ben jij een bijzonder, mooi, lief, oprecht, fantastisch mens! 

Ik kan iedereen aanraden om bij jou een behandeling te ondergaan. 

 Veel liefs ."