Therapeutic healing

Helend werken in het energieveld van de mens
Je lichaam heeft in totaal 12 chakra’s. Chakra is een Sanskriet woord voor wiel. Deze chakra’s bevinden zich energetisch in en buiten je lichaam. Voor en achter in een soort trechter vorm. Chakra’s staan nooit stil of dicht. Er kan wel een blokkade zijn, ze kunnen in onbalans zijn. Er kan een teveel aan energie zijn of te weinig. Teveel wordt exces genoemd, te weinig deficiënt. De 14 meridianen zorgen voor de doorstroming en balans in de energie. Als er ergens een exces aan energie is zorgen de meridianen dat overtollige energie naar de plaats gaan waar een deficiëntie aan energie is. Dit gebeurt met een Therapeutic Healing (harmoniseren van de chakra’s, aura en meridianen. De energie stroomt door de meridianen, er zijn 12 hoofdmeridianen die gekoppeld zijn aan een orgaan).

De eerste zeven chakra’s worden behandeld door mij. Tijdens een Therapeutic Healing lig je op de behandeltafel. Ik voel je auraveld en chakra’s met mijn handen en reinig elke auralaag en help je om je chakra’s te openen. Het energieveld zal herstellen en komt in balans, waardoor je je weer prettiger gaat voelen. De andere vijf zijn verbonden met het Universum en je Hogere Zelf. Alle chakra’s zijn met elkaar verbonden en gekoppeld aan een orgaan. De onderste zeven chakra’s zijn met de bovenste vijf chakra’s verbonden met een lemniscaat. De lemniscaat is een symbool en staat voor oneindigheid, het eeuwige leven. De energie stroomt door alle chakra’s. De eerste vijf chakra’s aan de voorkant van het fysieke lichaam zijn de gevoelschakra’s, de eerste vijf chakra’s aan de achterkant van het fysieke lichaam zijn de wilskrachtchakra’s. Het zesde en zevende chakra zijn de mentale chakra’s.

  • Het eerste chakra (de Wortel chakra) is rood van kleur en staat voor de basis (je fundament), helder voelen, ervaren en beleven >  Ik besta.
  • Het tweede chakra (de Miltchakra) is oranje van kleur en staat voor voelen en emotie > Ik voel.
  • Het derde chakra (De zonnevlecht of Plexus Solaris) is geel van kleur en staat voor daadkracht, levenskracht en het innerlijk weten > Ik ben levenskracht.
  • Het vierde chakra (de Hartchakra) is groen van kleur en staat voor empathie, liefde, luisteren vanuit je hart en hoor hoe je hart spreekt, mededogen, bescheidenheid en eenvoud > Ik ben liefde.
  • Het vijfde chakra (de Keelchakra) is blauw van kleur en staat voor spreken vanuit het innerlijk weten, inspiratie, creativiteit, communicatie en telepathie > Ik verbind.
  • Het zesde chakra (de Voorhoofdchakra, het Derde Oog) is indigo van kleur en staat voor inzicht en helderziendheid > Ik weet.
  • Het zevende chakra (de Kruinchakra, de kroon van Bewust-Zijn) is violet of wit van kleur en is het centrum van Eén-Zijn, deze verbind je met je Hogere Zelf> Ik ben.

Er zijn nog meer energiepunten per chakra, ik heb ze niet allemaal vermeld.

Het negatieve bewustzijn heeft alles te maken met wat jij als negatief ziet, maar wat nodig is om je levenslessen te leren.

De energie om en in je fysieke lichaam is het menselijk energieveld, je aura. Je kunt er zeven lagen in onderscheiden. De energie van de chakra’s is hier ook in beweging. De lagen bevatten alle informatie met wat je in dit leven gaat doen. Zo heb je plusjes en minnetjes in de lagen zweven. De minnetjes zijn negatieve gedachten. Zodra je je negatieve gedachten in positieve gedachten kan omvormen veranderen de minnetjes in plusjes. En de plusjes zorgen ervoor dat je positiviteit uit het universum ontvangt. Wat je uitzendt, krijg je.

Ik wil een voorbeeld geven in de vorm van een stoplicht. Een stoplicht heeft een rode lamp, die staat voor stoppen met die negatieve emoties of gevoelens. Een oranje lamp staat voor “Kijk uit, er is gevaar dat je naar de negatieve gevoelens of emoties gaat”. Er zijn dan al gevoelens en emoties die niet fijn zijn voor je. De groene lamp is OK. Deze staat voor positieve gevoelens en emoties.