'Wij moeten zelf de verandering zijn die we in de wereld willen zien'

Hogere zingeving: De Zin van het Leven

'Een woord bevrijdt ons van alles wat zwaar en pijnlijk is in het leven. Dat woord is liefde.' – Sophocles (496-406 v.C.)

De site vandale.nl zegt dat zingeving betekent: het zoeken naar de betekenis, het doel van het leven.

'Liefde is de vrucht, het eindproduct van het leven. Liefde is het eindproduct en tevens het eerste product. Het eerste dat iemand wil en het laatste dat iemand wil is hetzelfde. Liefde is het eerste zaadje omdat zij, net als het vruchtzaadje dat in de vrucht zit, uiteindelijk zelf weer vrucht wordt. Het eindproduct is ook liefde. Alles wat je van de wereld verlangt en het allereerste wat je kreeg en alles wat je bent is liefde. Van begin tot het einde is het allemaal liefde. Alleen in de tussenfase zijn we een beetje verward doordat het ego ontstaat en dan voelen we ons van slag en brengen we anderen in de problemen. Dit alles gebeurt uitsluitend in naam van liefde.' – Sri Sri Ravi Shankar (Spiritueel leider)

Hogere Zingeving
Mijns inziens is Hogere Zingeving de weg naar de ziel. IK BEN. Het doel van je leven en wat wil je bereiken in dit leven.Verbinden met alles wat leeft, het groter geheel. Alles is liefde. Het doel van mijn leven is mensen aan de hand nemen om hen te helpen hun onderbewustzijn te leren kennen. Een verbintenis aan te gaan. De ziel gebruikt ons lichaam als voertuig. We hebben als ziel ons leven uitgezocht en ook afspraken gemaakt met de personen die we op ons pad krijgen om onze levenslessen te leren. De ziel is het voertuig van de geest. De geest is rechtstreeks verbonden met het Al/God/ Universum of de Kosmos.

Stel je een ijsberg voor, je ziet maar een klein puntje van de ijsberg boven het water uitkomen. De rest is onder water. Wat je ziet is 10%, dit is het bewustzijn. De 90% onder het water is je onderbewustzijn. Zodra je meer van je onderbewustzijn naar je bewustzijn haalt door middel van kwaliteit van leven, verandert je gedrag. Je wordt steeds meer jezelf, en je gaat doen wat je ziel voor doel heeft met het leven. Hogere zingeving voor mij is me verbinden met het doel van mijn leven en dat in alle liefde doen. Liefde naar mijn medemens. Door vriendelijk te zijn, niet jaloers, niet onbeleefd, niet kwetsend, onbevooroordeeld te zijn. Door te geloven in het beste van iedereen. De eigenschap van liefde verzwakt, faalt of verdwijnt nimmer. Liefde is er altijd. We kunnen er allemaal dankbaar gebruik van maken. Zodra we dat wereldwijd doen, verandert het wereldbeeld.

'Wij moeten zelf de verandering zijn die we in de wereld willen zien.' – Mahatma Gandhi (1869-1948) - Indiase politieke leider.